Bejelentkezés

Herendi porcelán

A Manufaktúra újdonságai - a januári Párizsi-, majd Milánói Szakvásár után - 2012. február 10 – 14 között mutatkoznak be a frankfurti seregszemlén.

 

A németországi Frankfurt ma fontos pénzügyi, kereskedelmi és kulturális központ. A frankfurti kereskedelmi vásárok több száz éves múltra tekintenek vissza. Már a középkorban kínálhatták itt eladásra portékáikat a messzi földről érkező kereskedők. A frankfurti „Ambiente” a világ legnagyobb fogyasztási cikkekkel foglalkozó vására. A kézi készítésű luxus porcelánt előállító, és termékeit több, mint ötven országba exportáló Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. számára Frankfurt – közel harminc éve – a Herendi újdonságok  legfontosabb bemutatkozási lehetősége. A Manufaktúra újdonságai - a januári Párizsi-, majd Milánói Szakvásár után - 2012. február 10 – 14 között mutatkoznak be Frankfurtban. A patinás Herendi Porcelánmanufaktúra kiállítási standja a vásár fő épületében, a világ élvonalába tartozó más márkák társaságában található, a stand megjelenése Herendhez méltó: elegáns, nemesen letisztult.

Herend újdonságai egyrészről az idei évben jubiláló Apponyi minta és a Sisi évforduló előtt tisztelegnek, másrészről pedig folytatják az utóbbi években elkezdett stílusteremtő, innovatív termékfejlesztési munkát, melynek során ismét számtalan új, bravúros forma és modern felfogású, a mai lakásokba, irodákba is jól illeszthető alkotás keletkezett. Közülük is leginkább az újragondolt Gödöllő mintát, az Elisabeth-et, és az Apponyi minta új színváltozatait érdemes kiemelni, amelyeknél néhol – a Herendi porcelánoknál megszokott – arany díszítés helyét, a mostanra egyre népszerűbb platina vette át. A színek közül az idei évben a türkiz szín aratta a legnagyobb sikert.

Az Apponyi minta története az apró virágok, kecsesen hajlongó levelek, és az őket átölelő stilizált kerítés alkotta “Indiai virágkosár” dekorral kezdődik. Ez az egzotikus motívum hamar igen népszerű lett, az 1867-es Párizsi Világkiállítás alkalmával, Ferenc József tiszteletére rendezett fogadáson ilyen készlettel terítették meg az Elysée palota asztalait. A híres államférfi, diplomata és hazafi, Gróf Apponyi Albert volt az, akinek kérésére az „Indiai virágkosár”-ból kinagyították a fő motívumot, így egy letisztultabb minta keletkezett, mely tökéletesen egyesíti a Távol-Kelet egzotikumát és a kiegyensúlyozott polgári életérzést.Az újraálmodott Herendi minták mellett, kiemelkednek még a formabontó, áttöréses technikával készült új Herendi dísztárgyak, illetve a - minden évben nagy népszerűségnek örvendő – limitált darabszámban készített vázák, falitálak, figurák és páros teáskészletek. http://www.infoveszprem.hu

 

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés