Bejelentkezés

Friss

Villányi bormustra

Villányi bormustra

Az XIX. Európai Bordalfesztivállal egy időben, szeptember 26-án rendezik meg a Villányi borvidék hagyományos, nagyszabású borkóstolóját is 21 pincészet részvételével. A mustrán kizárólag prémium minősítésű borokkal találkozhat a közönség.

 

Az Európa férfikarait, vokál-együtteseit és népzenei előadóit felvonultató nemzetközi bordalfesztivál gáláját megelőzően 21 villányi pincészet tart jótékonysági borkóstolót a pécsi Kodály Központ aulájában.

A borvidék presztízsborait vonultatja fel a bormustra, pincészetei a zászlóshajónak tekintett prémium cabernet franc-ra koncentrálnak 100%-os és házasított változatokban. A 100% premium és szuper premium franc már Villányi Franc márkanév alatt kerül a fogyasztók elé. A szervezők az eladott belépőjegyekből befolyó összeggel a bordalfesztivál megrendezését támogatják.

 

V.Villányi Prémium Bormustra borai és pincészetei:

Agancsos Pincészet Capitalis 2011

Bock Pince Capella Cuvée 2009

Csányi Pincészet Kővilla Válogatás Villányi Franc 2011

Gere Attila Pincészete Villányi Franc 2011

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Villányi Franc 2011

Günzer Tamás Pincészete Mátyás 2011

Halasi Pince Cabernet Franc 2011

Heumann Pincészet Borosso 2012

Hummel Pincészet Panterra 2012

Jackfall Bormanufaktúra Cabernet Franc 2012

Janus Borház Villányi Franc 2012

Jekl Pincészet Il Primo 2012

Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok Kúria Cabernet Franc 2011

Mokos Családi Pincészet Cabernet Franc Barrique 2009

Polgár Pincészet Cabernet Franc – Kopár 2012

Szende Pincészet Versus 2011

Tiffán Ede és Zsolt Pincészete Cabernet Franc 2011

Vineas-Tenkes Pincészet Cabernet Franc 2011

Vinatus Pincészet Cabernet Franc 2012

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Franc 2011

Wassmann Pincészet Cabernet Franc 2013

 

Jól szerepeltek a magyar borok az idei Vinitaly-n

Jól szerepeltek a magyar borok az idei Vinitaly-n

A háromezer versenyző borminta közül a magyar borászok termékei hét érmet is szereztek az idei olaszországi nemzetközi borversenyen, a Vinitaly-n.

 

Pezsgőbár nyílt a Madách téren...

Pezsgőbár nyílt a Madách téren...

A buborékok száma egy palackban közelít a végtelenhez, ahogyan a minőségi pezsgők kedvelői is egyre többen vannak.
Ez inspirálta arra a Double Bubble pezsgőbár ötletgazdáit, hogy a lehető legtöbb pezsgőt és champagne-t kínálják az exkluzív bárban, a Madách téren.

 

A Borkonyha Michelin csillagot kapott..

A Borkonyha Michelin csillagot kapott..

Újabb budapesti étterem, a belvárosban található Borkonyha kapott Michelin-csillagot, az I. kerületi Déryné Bisztró pedig Bib Gourmand minősítést nyert el.

Az Onxy kapta a 2013-as Év Étterme díjat..

Az Onxy kapta a 2013-as Év Étterme díjat..

Az Onyxnak ítélték az Év Étterme címet 2013-ban, az elismerést a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gála keretében vette át az étterem konyháját vezető Szulló Szabina és Széll Tamás hétfő este.

Torkos Csütörtök 2014 március 6.

Torkos Csütörtök 2014 március 6.

A Magyar Turizmus Zrt. 2014-ben kilencedik alkalommal is megrendezi a népszerű Torkos Csütörtök akciót, amelynek időpontja idén március 6. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak vendégeiknek.

Indul a Pálinka Ország kóstoló  ...

Indul a Pálinka Ország kóstoló ...

Március 7-ig nevezhetnek a pálinkaházak a megmérettetésre. A verseny eredményeként május elejére létrejöhet a pálinkakiválóságok könyve.

Bővülést tervez a Foodpanda...

Bővülést tervez a Foodpanda...

Már közel 360 magyarországi étterem szolgáltatásai érhetők el a Foodpanda szolgáltatásával, az ételfutár szolgáltatást nyújtó cég az idén további bővülést tervez - közölte Csapó Zsolt, a Foodpanda HU Kft. ügyvezetője az MTI-vel.

Egyre több hamburgert esznek a franciák....

Egyre több hamburgert esznek a franciák....

Egyre több hamburgert esznek a franciák, de a gyorsétkezés legnépszerűbb terméke Franciaországban továbbra is a pékségekben vásárolható baguette-ből készült sonkás szendvics.

Finom ételekkel várják a sportolókat Szocsiban

Finom ételekkel várják a sportolókat Szocsiban

Egzotikus ételekre nem kell számítaniuk a szocsi téli olimpián részt vevő sportolóknak, a szájízüknek megfelelően fognak nekik főzni - nyilatkozta  a lifenews orosz hírtelevíziónak a játékok tíz séfjének egyike.

Restaurant Video Guide

< >

Van egy jó recepted?

Legfrissebb receptek

< >

SZÉP kártya elfogadóhelyek

< >

Kövess minket a Facebookon is !!!

Hírlevél

Hírek,érdekességek,receptek,programok,első kézből!

Név
E-mail
Feliratkozás

hírdetés

Hirdetés

Koktélok

< >

hírdetés

Hirdetés