Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Lekváros sarok
1. A vajas leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegye elő a hűtőszekrényből, a sütőt 220°C-ra melegítse elő.
2. A vajas leveles tésztát egyenesen a tepsibe tekerje ki, és vágja kb. 8x8 cm nagyságú négyzetekre.
3. A tésztaszéleket kenje meg a felvert tojással. Egy kanál lekvárt helyezzen a tészta közepére.
4. A négyzeteket hajtsa átlósan félbe, és a széleit jól nyomkodja össze, végül a felvert tojással kenje meg.
5. Előmelgített sütőben kb. 12-15 percig süsse. Porcukorral megszórva tálalja.
Csokoládés croissant
A sütőt 170 °C-ra melegítse elő.
A tésztát a sütőpapírral együtt tekerje ki, a perforált helyeken a vágja át egy késsel.
Egy kávéskanál mennyiségű nutellát vagy csokoládédarabot helyezzen a tészta közepére.
A széleit felvert tojással kenje meg, és tekerje fel a tésztát kifli alakúra. Helyezze a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, a felszínét kenje meg tojással.
Kb. 15-17 perc alatt süsse aranysárgára.
Szegedi halászlé
Első lépésként a finom kockára vágott vöröshagymát 2 evőkanál zsíron megpuhítjuk. Miután üvegesre pároltuk a hagymát, hozzáadjuk a hal csontjait, a fejet, a farkat, az uszonyokat, a kisebb halakat, belerakjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, rászórjuk a pirospaprikát, a sót, majd összefőzzük. Amint rotyogni kezd, hideg vízzel felöntjük és 45 percig egyenletes tűznél főni hagyjuk. Amikor felforrt a lé, az egészet áttörjük, szitán átpasszírozzuk. Máris elkészült a sűrű, tartalmas hal-alaplé! Elővesszük a sózott, előre bevagdalt nagyobb halszeleteket és hozzáadjuk az alapléhez. A halfilét mélyen, egészen a bőrig vágjuk be, hogy a szálkák könnyebben fogyaszthatók legyenek. Felhígítjuk a lét annyira, hogy a halszeleteket teljesen ellepje. Lassú tűzön további 30 percig főzzük, ügyelve arra, hogy közben nem kevergetjük a halat, csak a bográcsot forgatjuk! Mielőtt levennénk a tűzről, az ikrát és a tejet is belefőzzük a hallébe.

Csillaglinzer
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáit, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Jól formázható tésztává gyúrjuk.
A tésztát nyújtsuk 2-3 mm vastagra, és különböző méretű csillag alakú kiszúrókkal vágjunk ki belőle csillagokat. Sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatva előmelegített sütőben 180fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Lekvárral egyet-egyet összeragasztva porcukorral meghintve kínáljuk.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!