Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Almás-fahéjas szelet
A leveles vagy linzertésztát 10 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőszekrényből, és a csomagoláson leírtak szerint készítse elő a sütéshez.
A tésztát sütés előtt villával szurkálja meg, és a csomagoláson ajánlott hőmérsékleten süsse meg, és hagyja hűlni. Ötlet: a linzertésztát süsse vakon: ehhez a tésztát tekerje ki, sütőpapírral fedje be, szórja rá a szárazbabot, lencsét vagy rizst, és így süsse meg a tésztát.
A tejfölt a vaníliáscukorral és a porcukorral keverje simára, majd az almát, a citrom levét és a fahéjat is keverje hozzá.
Adja hozzá a felvert tejszínt.
A krémet kenje a kihűtött Tante Fanny leveles, vagy linzertésztára.
A fahéjas-almás szeletet tálalás előtt jól hűtse be, és szeletekre vágva tálalja.


Tante Fanny tipp: a krém felületét díszítse villa segítségével. A barnás árnyalat eléréséhez állítsa a sütőt grill fokozatba, és kis időre tegye vissza a süteményt, amíg a krém teteje a kívánt árnyalatúra pirul.
Croissant almás-fahéjas töltelékkel
A sütőt melegítse elő.
A cukrot, fahéjat és az almadarabkákat keverje össze. A friss croissant tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használja, sütőpapírral együtt tekerje ki tepsire.
A perforálás mentén vágja el a tésztát, és az almás tölteléket tegye a háromszögekre.
A háromszögeket tekerje fel kifli formára, felvert tojással kenje meg, majd süsse aranysárgára.

Bazsalikomos sült keszeg majonézzel
Az alaposan megtisztított keszegeket bedörzsöljük sóval, borssal, finomra vágott bazsalikommal. Paprikás lisztben megforgatjuk, és forró olajban ropogós pirosra sütjük. Tálaláskor burgonyakrokettet, salátát és majonézmártást kínálunk hozzá.
Csokoládés cseresznyés rombusz
A csokoládés linzertésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegye ki a hűtőből.
A tésztát vegye ki a csomagolásból, kb. 3 - 4 mm vastagságúra nyújtsa ki, és szaggasson belőle rombusz alakú formákat.
180˚ C-ra előmelegített sütőben kb. 6 - 8 perc alatt süsse készre, amjd rögtön vegye le a tepsiről.
A tojásfehérjét verje kemény habbá, majd apránként adja hozzá a porcukrot.
A tölteléket töltse habzsákba (vagy zacskóba, a sarkán vágjon kis nyílást).
A kihűlt rombuszokat díszítse, a közepére tegyen egy - egy kandírozott cseresznyét.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!