Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Angyali csokigolyók
1. A Tante Fanny friss csokoládés linzertésztát kb. 20 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőszekrényből.
2. A sütőt 180 °C-ra melegítse elő.
3. A tésztát csomagolja ki, röviden gyúrja át és lisztezett deszkán vágja kb. 2 cm széles csíkokra, majd formázzon kis golyókat belőle.
4. Helyezze egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 10 percig süsse.
Sajtos pisztráng
A kívül-belül megsózott pisztrángokat jól kivajazott tűzálló edényben egymás mellé helyezzük, a lereszelt vagy villával szétnyomkodott sajtot és a finomra vágott petrezselymet a tejszínnel összekeverjük, megborsozzuk, ráöntjük a halra és 15-20 percig sütjük. Vajas burgonyával vagy párolt rizzsel adjuk, abból az edényből tálalva, forrón, amelyben megsült.
Őzfilé mustáros-fűszeres kéregben
1. Mossuk meg, majd töröljük szárazra a húst. Forrósítsunk fel 1-2 evőkanál olívaolajat, és pirítsuk meg a hús mindkét oldalát. Sóval és borssal fűszerezzük.
2. Mossuk meg a zöld fűszereket, és csipkedjük le a leveleket a szárakról. Tisztítsuk meg a fokhagymát és vágjuk durvára. Vágjuk le a kenyér héját. Turmixoljuk össze a kenyeret, a zöld fűszereket és a fokhagymát 1-2 evőkanál olívaolajjal. Sóval és borssal fűszerezzük.
3. Keverjük össze a tojást a Maille klasszikus mustárral. Forgassuk meg benne a húst, és nyomkodjuk rá erősen a fűszeres kérget. Előmelegített sütőben süssük 175°C-on (légkeveréses sütőben 150°C-on, gázsütőben pedig 2-es fokozaton) kb. 15 percig.
4. Közben tisztítsuk meg a mogyoróhagymát, és ha szükséges, vágjuk félbe. Pirítsuk a cukrot egy serpenyőben aranybarnára, majd forgassuk bele a mogyoróhagymát. Öntsük fel balzsamecettel és 200 ml vízzel. Sózzuk, és gyöngyözve főzzük kb. 8 percig. Ízesítsük tejszínnel és Maille Dijoni mustárral.
5. Szeleteljük fel az őzgerincet és tálaljuk mogyoróhagymával. Kitűnően illik hozzá a vörösborban párolt, áfonyával töltött bébikörte. Mazsolával megszórva tálaljuk.
Lekváros sarok
1. A vajas leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegye elő a hűtőszekrényből, a sütőt 220°C-ra melegítse elő.
2. A vajas leveles tésztát egyenesen a tepsibe tekerje ki, és vágja kb. 8x8 cm nagyságú négyzetekre.
3. A tésztaszéleket kenje meg a felvert tojással. Egy kanál lekvárt helyezzen a tészta közepére.
4. A négyzeteket hajtsa átlósan félbe, és a széleit jól nyomkodja össze, végül a felvert tojással kenje meg.
5. Előmelgített sütőben kb. 12-15 percig süsse. Porcukorral megszórva tálalja.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!