Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Szegedi halászlé
Első lépésként a finom kockára vágott vöröshagymát 2 evőkanál zsíron megpuhítjuk. Miután üvegesre pároltuk a hagymát, hozzáadjuk a hal csontjait, a fejet, a farkat, az uszonyokat, a kisebb halakat, belerakjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, rászórjuk a pirospaprikát, a sót, majd összefőzzük. Amint rotyogni kezd, hideg vízzel felöntjük és 45 percig egyenletes tűznél főni hagyjuk. Amikor felforrt a lé, az egészet áttörjük, szitán átpasszírozzuk. Máris elkészült a sűrű, tartalmas hal-alaplé! Elővesszük a sózott, előre bevagdalt nagyobb halszeleteket és hozzáadjuk az alapléhez. A halfilét mélyen, egészen a bőrig vágjuk be, hogy a szálkák könnyebben fogyaszthatók legyenek. Felhígítjuk a lét annyira, hogy a halszeleteket teljesen ellepje. Lassú tűzön további 30 percig főzzük, ügyelve arra, hogy közben nem kevergetjük a halat, csak a bográcsot forgatjuk! Mielőtt levennénk a tűzről, az ikrát és a tejet is belefőzzük a hallébe.

Csokoládés croissant
A sütőt 170 °C-ra melegítse elő.
A tésztát a sütőpapírral együtt tekerje ki, a perforált helyeken a vágja át egy késsel.
Egy kávéskanál mennyiségű nutellát vagy csokoládédarabot helyezzen a tészta közepére.
A széleit felvert tojással kenje meg, és tekerje fel a tésztát kifli alakúra. Helyezze a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, a felszínét kenje meg tojással.
Kb. 15-17 perc alatt süsse aranysárgára.
Csirkemell gesztenyével és szilvával vörösboros szószban
A hússzeleteket forró olajban aranybarnára pirítjuk, kivesszük, majd előmelegített sütőben, 140 fokon húsz percig sütjük. A porcukrot a gesztenyével együtt karamellizáljuk, majd a vörösborral és a húsleves lével felöntjük. A keverékbe beleszórjuk a kakukkfűágakat, és addig hagyjuk főni, míg a folyadék fele el nem fő. A szilvákat kimagozzuk, negyedeljük, és a szószhoz adjuk. A szószt sóval, borssal ízesítjük, levesszük a tűzről, és a még hideg vajjal besűrítjük. A szalonnacsíkokat kicsit megpirítjuk. Egy tányérra egy-két kanál szószt öntünk, ráteszünk egy csirkemellszeletet, tetejére szalonnát és zöldfűszereket szórunk.
Alkoholmentes tojáslikor
Keverjük simára a lazán felvert tojásokat, a tejet és a porcukrot egy főzőedényben. Gyakori kevergetés mellett lassú tűzön főzzük öt percig. Vegyük le az edényt a tűzről, és öntsük bele a vaníliáscukrot is és jól keverjük el. Ezután hűtsük le.

Szervírozzuk melegen, szerecsendióval díszítve, vagy tegyük a masszát turmixgépbe és adjunk hozzá egy csésze tört jeget. Mixeljük habosra, a tetejét díszítsük szerecsendióval.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!