Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Gesztenyés libasült
Pirítsuk meg zsiradék nélkül a feldarabolt libát, majd tegyük tepsibe. Szórjuk meg a hagymával, sózzuk, borsozzuk, és süssük 160 fokon másfél óráig. Hámozzuk meg a gesztenyét, főzzük meg, és húzzuk le a vékony héját is. Tegyük a liba mellé a csíkokra vágott szalonnával és a kakukkfűvel együtt. Süssük még egy óráig, a húsokat gyakran forgatva.
Erdélyi töltött káposzta
A hagymát megdinszteljük némi olajon, hozzátesszük a rizst és kevés ideig pirítom. Mikor készen van hozzáadjuk a húshoz, majd megsózzuk, megborsozom és paprikázzuk, de csak diszkréten, nem fontos, hogy piros legyen. Végül a fejes káposztáról finoman lefejtjük a leveleket és ebbe töltjük a húst, lazán, mert a rizs megdagad.
A fazék aljára hulladék leveleket tehetünk, a vágott káposztát kétfelé osztjuk, felét az aljára fektetjük és elrendezzük a töltelékeket. A tetejére tehetjük a füstölt húst, bőven rászórom a tetejét csomborral és kaporral, ezután rátesszük a vágott káposzta másik felét, teljesen feltöltjük vízzel, kb. 2 óra alatt megfőzzük.
Puszedli
A hozzávalókat egy kevés tejjel összegyúrjuk, vékonyra sodorjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, sütés előtt bekenjük a mázzal, majd megsütjük.
Máz:
annyi finomra szitált cukrot, amennyit a tojásfehérje felvesz és egy kevés citromlevet összekeverünk. Ha kihűltek, baracklekvárral ragasztjuk össze őket.
Grog konyakkal, tejszínnel
Készítsen feketetát, dobjon bele egy darabka fahéjat, pár szem szegfűszeget. Adja a teához a konyakot és a tejszínt, ízesítse cukorral. Forrón tálalja csészékbe.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!