Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Csillaglinzer
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáit, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Jól formázható tésztává gyúrjuk.
A tésztát nyújtsuk 2-3 mm vastagra, és különböző méretű csillag alakú kiszúrókkal vágjunk ki belőle csillagokat. Sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatva előmelegített sütőben 180fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Lekvárral egyet-egyet összeragasztva porcukorral meghintve kínáljuk.
Grog konyakkal, tejszínnel
Készítsen feketetát, dobjon bele egy darabka fahéjat, pár szem szegfűszeget. Adja a teához a konyakot és a tejszínt, ízesítse cukorral. Forrón tálalja csészékbe.

Ünnepi gyümölcssaláta
A gyümölcsöket karikára, illetve cikkekre vágjuk, tálba rakjuk. A leszürt ananászlébe beleöntjük a rúd vaníliával felforrt, majd lehűtött fehér bort és a triple sec-et. A lét a gyümölcsre öntjük, a tetejére diódarabokat szórunk. Hűtőszekrénybe tesszük. Jól lehűtve adjuk asztalra. Tálalásnál tejszínhabot adhatunk hozzá.
Kacsa illatos narancsmártásban
A megtisztított kacsát pirítsuk meg kevés vajban, és sózzuk, borsozzuk meg. Pároljuk 10 percig, majd vegyük ki, és alaposan csurgassuk le a zsírját. Tegyük egy lábasba 3 dkg vajjal együtt, süssük kis lángon 40 percig, majd locsoljuk meg a brandyvel.
A mártáshoz készítsünk karamellt a cukorból az ecettel, öntsük bele a kacsa főzőlevét, a Grand Marnier-t, 2 narancs levét és reszelt héját, a mentát meg a reszelt gyömbért. Sűrítsük be lassú tűz fölött, pirítsuk meg a maradék narancsot a maradék vajban, és sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk a kacsát a naranccsal és a mártással.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!