Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Diós papucs
Melegítse elő a sütőt.
A diót vagy mogyorót keverje össze a kristálycukorral, vaníliáscukorral, tejjel, fahéjjal és a mazsolával.
A tésztát sütőpapírral együtt tekerje ki, és helyezze a tepsibe, majd vágja 8 x 8 cm nagyságú négyzetekre. Széleit a felvert tojással kenje meg.
Egy kanál diótölteléket helyezzen a négyzetek közepére. A szemközti sarkokat hajtsa a közepére és egy fél dióval díszítse.
A diós papucsokat süsse aranysárgára, majd porcukorral megszórva tálalja.
Csokoládés cseresznyés rombusz
A csokoládés linzertésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegye ki a hűtőből.
A tésztát vegye ki a csomagolásból, kb. 3 - 4 mm vastagságúra nyújtsa ki, és szaggasson belőle rombusz alakú formákat.
180˚ C-ra előmelegített sütőben kb. 6 - 8 perc alatt süsse készre, amjd rögtön vegye le a tepsiről.
A tojásfehérjét verje kemény habbá, majd apránként adja hozzá a porcukrot.
A tölteléket töltse habzsákba (vagy zacskóba, a sarkán vágjon kis nyílást).
A kihűlt rombuszokat díszítse, a közepére tegyen egy - egy kandírozott cseresznyét.
Libamell vadasan
Tisztítsa meg és karikázza fel a vöröshagymát és a zöldségeket.
Tegye bele 1 liter vízbe a zöldségeket, sóval, borssal, borókabogyóval és főzze félpuhára.
Adja hozzá az ecetet.
Öntse a páclevet a húsra, hagyja állni a hűtőben 1-2 napig.
Vegye ki a húst a pácléből, tűzdelje meg szalonnával.
Süsse meg félig a sütőben, majd adja hozzá a zöldségeket és 1-2dl páclevet.
Lefedve párolja puhára, végül süsse zsírjára.
Vegye ki a húst és tartsa melegen.
Adja a zöldségekhez a lisztet, pirítsa meg, majd engedje fel a páclével.
Főzze 3-4 percig.
Pirítsa barnára a cukrot, higítsa fel vízzel és öntse a mártásba.
Adjon hozzá ízlés szerint mustárszószt és keverje bele a tejfölt.
Tálalja tésztával, vagy zsemlegombóccal.
Diós beigli
Futtassa fel az élesztőt langyos cukros tejben.
Morzsolja el a lisztben a vajat, adja hozzá a felvert tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a sót és a maradék tejet.
Gyúrja gyorsan rugalmas tésztává, takarja le és hagyja kelni 2 órán át.
Készítse el a tölteléket: 3 dl vízből a porcukorral főzzön cukorszirupot, öntse bele a darált diót és keverje össze.
Vegye le a diós masszát a tűzről és keverje hozzá a citromhéjat, a mazsolát és a zsemlemorzsát.
Hagyja kihűlni a tölteléket.
Formáljon a tésztából 2 cipót és nyújtsa ki téglalap alakúra, vagy ha patkóformát szeretnénk akkor oválisra, 0,5 cm vastagra.
Kenje a tölteléket a tésztára, a széleit 2 cm szélesen hagyja ki és kenje be tojássárgájával. Csavarja fel hosszúkásra vagy patkó alakúra, tegye sütőlemezre úgy, hogy alul legyen a csavarás vége.Kenje be tojássárgájával egy órán át langyos helyen hagyja kelni. A megkelt beiglit kenje be tojásfehérjével és tegye fél órára hideg helyre. Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Szurkálja meg a beiglik oldálát villával és tegye a forró sütőbe. Süsse 25-30 percig. Ha a teteje gyorsan pirul, félidőben tegyen rá lazán egy darab sütőpapírt.
Csomagolja a kihűlt beiglit frissentartó fóliába, így hetekig megőrzi minőségét.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!