Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Gyümölcsös pozsonyi kifli
A friss bejgli tésztát kb. 10 - 15 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőből.
A sütőt 175 °C-ra melegítse elő (légkeveréses sütő esetén 160 °C-ra).
A töltelékhez a szárított gyümölcsöket vágja apróra, és keverje össze a kekszmorzsával.
A tésztát sütőpapírral együtt tekerje ki tepsire, és nagyméretű pogácsaszaggatóval szúrjon ki korongokat.
A tésztakorongokra halmozzon a gyümölcsös töltelékből, majd tekerje fel a tésztát és formázzon kifliket.
A kifliket helyezze sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenje meg először tojás sárgájával, ha ez megszáradt, kenje át tojásfehérjével is.
Előmelegített sütőben süsse szép aranybarnára.
Libamáj tatár
1. Egy lábosban felforrósítjuk a libazsírt, majd beledobunk egy fej megtisztított vöröshagymát kettévágva.
2. Amikor a hagyma megpirult/megsült, szűrőlapáttal kiemeljük, majd a zsiradékba tesszük óvatosan a májat (fröcsög!) lefedjük fedővel és a tűzhelyet azonnal elzárjuk. 20-25 perc alatt a máj el is készül, de végezzünk egy próbavágást.
3. A májat a zsiradékból kiemeljük, lehűtjük, majd apróra vágjuk.
4. Sóval, borssal, aprított lilahagymával, nagyon apróra vágott almával, puha vajjal kikeverjük, mustárral ízesítjük.
5. Hűtőben pár óra jót tesz neki.
6. Friss zöldségekkel, pirítóssal tálaljuk.
Gesztenyés kifli
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját,a tejfölt, a porcukrot, egy evőkanál rumot meg egy csipetsót, s rugalmas tésztát gyúrunk. Legalább fél óráig hideg helyen pihentetjük, majd meglisztezett deszkán fél centi
vastagságúra nyújtjuk. Ezután fánkszaggatóval kiszúrjuk,vagy hétcentis négyzetekre szabjuk. A tejjel vagy tejszínnel lazított, a maradék rummal ízesített gesztenyepüréből halmokat rakunk rá. A tésztákat kifli alakúra összesodorjuk, sütőlemezre fektetjük, a tetejüket tojással megkenjük. Előmelegített sütőbe tolva, közepes lángon szép világossárgára sütjük.
Fahéjas-csokoládés linzer
A tésztát gyors mozdulatokkal kell összeállítani, majd fóliába téve hűtőbe tenni minimum egy órára. Utána vékonyra kinyújtani, kisszaggatni, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 5-6 perc alatt kisütni. Miután kihült, meg lehet kenni bármilyen főzött krémmel vagy lekvárral, vagy megszórni porcukorral. Néhány óra alatt megpuhul.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!