Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Bécsi puncs
Főzzünk le egy liter jó erős fekete teát. Kanalazzunk bele bő két deci mézet. Öntsünk bele két deci erős, sötét rumot. Egy jól megmosott citromot és egy narancsot karikázzunk fel szép vékony, egyforma szeletekre, és adjuk hozzá a puncshoz, majd kapjon két fahéjrudat is. Melegítsük össze, és már ihatjuk is.
Croissant almás-fahéjas töltelékkel
A sütőt melegítse elő.
A cukrot, fahéjat és az almadarabkákat keverje össze. A friss croissant tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használja, sütőpapírral együtt tekerje ki tepsire.
A perforálás mentén vágja el a tésztát, és az almás tölteléket tegye a háromszögekre.
A háromszögeket tekerje fel kifli formára, felvert tojással kenje meg, majd süsse aranysárgára.

Eperkrémes szeletek
1. A sütőt 190 °C-ra melegítse elő.
2. A friss vajas leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőből.
3. A leveles tésztát tekerje ki a sütőpapírral együtt, felezze el, és villával szurkálja meg.
4. A tésztalapokat helyezze sütőpapírral együtt tepsire, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süsse meg.
5. A tésztalapokat hagyja teljesen kihűlni.
6. A krémhez a zselatinlapokat áztassa hideg vízbe.
7. Az eperszemek negyedrészét bágja 5 mm széles szeletekre. A maradék epret keverje össze a porcukorral, pürésítse majd adja hozzá a tejfölhöz.
8. A citromlevet melegítse fel, a zselatint nyomkodja ki, és keverje a felmelegített citromléhez, majd keverje az eperpüréhez (sűrű legyen a krém) és óvatosan forgassa bele a felvert tejszínhabot.
9. Az egyik tésztalapot helyezze deszkára, és tegye rá egy megfelelő méretű sütőforma keretét (ha kisebb a keret, mint a tészta, a tésztát vágja a keret méretére). A krém felét töltse a tésztalapra, erre fektesse a felszeletelt eperszemeket, majd kenje rá a maradék krémet. Erre helyezze a másik tésztalapot, és a süteményt 4 órára tegye hűtőszekrénybe.
10. A keretet távolítsa el, szeletelje fel a krémest, és porcukorral meghintve tálalja.
Ropogós malacsült
1. tisztítsuk le a bőrt, ha túl zsíros akkor vagdossuk be hogy sülés közben a zsír kiolvadjon
2. sózzuk, borsozzuk, majd a bőr részét kenjük meg kevés hideg zsírral
3. tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben kb. 1, 5 óra alatt készre sütjük
4. sütés közben néha sörbe mártogatjuk a szalonnát
5. ezzel megkenegetjük a combot, hogy szép pirosra és ropogósra süljön

párolt krumplival tálalhatjuk

Jó étvágyat!

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!