Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Almás-fahéjas szelet
A leveles vagy linzertésztát 10 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőszekrényből, és a csomagoláson leírtak szerint készítse elő a sütéshez.
A tésztát sütés előtt villával szurkálja meg, és a csomagoláson ajánlott hőmérsékleten süsse meg, és hagyja hűlni. Ötlet: a linzertésztát süsse vakon: ehhez a tésztát tekerje ki, sütőpapírral fedje be, szórja rá a szárazbabot, lencsét vagy rizst, és így süsse meg a tésztát.
A tejfölt a vaníliáscukorral és a porcukorral keverje simára, majd az almát, a citrom levét és a fahéjat is keverje hozzá.
Adja hozzá a felvert tejszínt.
A krémet kenje a kihűtött Tante Fanny leveles, vagy linzertésztára.
A fahéjas-almás szeletet tálalás előtt jól hűtse be, és szeletekre vágva tálalja.


Tante Fanny tipp: a krém felületét díszítse villa segítségével. A barnás árnyalat eléréséhez állítsa a sütőt grill fokozatba, és kis időre tegye vissza a süteményt, amíg a krém teteje a kívánt árnyalatúra pirul.
Puszedli
A hozzávalókat egy kevés tejjel összegyúrjuk, vékonyra sodorjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, sütés előtt bekenjük a mázzal, majd megsütjük.
Máz:
annyi finomra szitált cukrot, amennyit a tojásfehérje felvesz és egy kevés citromlevet összekeverünk. Ha kihűltek, baracklekvárral ragasztjuk össze őket.
Őzfilé mustáros-fűszeres kéregben
1. Mossuk meg, majd töröljük szárazra a húst. Forrósítsunk fel 1-2 evőkanál olívaolajat, és pirítsuk meg a hús mindkét oldalát. Sóval és borssal fűszerezzük.
2. Mossuk meg a zöld fűszereket, és csipkedjük le a leveleket a szárakról. Tisztítsuk meg a fokhagymát és vágjuk durvára. Vágjuk le a kenyér héját. Turmixoljuk össze a kenyeret, a zöld fűszereket és a fokhagymát 1-2 evőkanál olívaolajjal. Sóval és borssal fűszerezzük.
3. Keverjük össze a tojást a Maille klasszikus mustárral. Forgassuk meg benne a húst, és nyomkodjuk rá erősen a fűszeres kérget. Előmelegített sütőben süssük 175°C-on (légkeveréses sütőben 150°C-on, gázsütőben pedig 2-es fokozaton) kb. 15 percig.
4. Közben tisztítsuk meg a mogyoróhagymát, és ha szükséges, vágjuk félbe. Pirítsuk a cukrot egy serpenyőben aranybarnára, majd forgassuk bele a mogyoróhagymát. Öntsük fel balzsamecettel és 200 ml vízzel. Sózzuk, és gyöngyözve főzzük kb. 8 percig. Ízesítsük tejszínnel és Maille Dijoni mustárral.
5. Szeleteljük fel az őzgerincet és tálaljuk mogyoróhagymával. Kitűnően illik hozzá a vörösborban párolt, áfonyával töltött bébikörte. Mazsolával megszórva tálaljuk.
Ünnepi gyümölcssaláta
A gyümölcsöket karikára, illetve cikkekre vágjuk, tálba rakjuk. A leszürt ananászlébe beleöntjük a rúd vaníliával felforrt, majd lehűtött fehér bort és a triple sec-et. A lét a gyümölcsre öntjük, a tetejére diódarabokat szórunk. Hűtőszekrénybe tesszük. Jól lehűtve adjuk asztalra. Tálalásnál tejszínhabot adhatunk hozzá.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!