Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Libamell vadasan
Tisztítsa meg és karikázza fel a vöröshagymát és a zöldségeket.
Tegye bele 1 liter vízbe a zöldségeket, sóval, borssal, borókabogyóval és főzze félpuhára.
Adja hozzá az ecetet.
Öntse a páclevet a húsra, hagyja állni a hűtőben 1-2 napig.
Vegye ki a húst a pácléből, tűzdelje meg szalonnával.
Süsse meg félig a sütőben, majd adja hozzá a zöldségeket és 1-2dl páclevet.
Lefedve párolja puhára, végül süsse zsírjára.
Vegye ki a húst és tartsa melegen.
Adja a zöldségekhez a lisztet, pirítsa meg, majd engedje fel a páclével.
Főzze 3-4 percig.
Pirítsa barnára a cukrot, higítsa fel vízzel és öntse a mártásba.
Adjon hozzá ízlés szerint mustárszószt és keverje bele a tejfölt.
Tálalja tésztával, vagy zsemlegombóccal.
Mézestorta narancsos krémmel
A vajat a mézzel, a két tojással, a 7 evőkanálnyi tejjel és a cukorral gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Keverjünk a liszthez jó két teáskanál szódabikarbónát, majd forgassuk ezzel össze a kihűlt krémet. Hagyjuk pihenni egy órát, majd osszuk nyolc cipóba. Nyújtsuk késhátnyi vékonyra, és süssük meg a hat kerek, tortaméretű lapot. Jó kis türelemjáték, de finom mézes illata van, és közben el lehet készíteni a töltelékeket.

A mascarponét keverjünk simára a 3 dl tejszínből vert kemény habbal, adjunk hozzá egy pohárnyit narancslevet és turmixgépben összetört kandírozott narancshéjat. Habfixálóból két zacskónyi kerüljön bele. Ezután töltsük meg a lapokat a krémmel, és hűtőben pihentessük legalább huszonnégy órát. Tálalás előtt öntsük le csokoládémázzal.
Sajtos pisztráng
A kívül-belül megsózott pisztrángokat jól kivajazott tűzálló edényben egymás mellé helyezzük, a lereszelt vagy villával szétnyomkodott sajtot és a finomra vágott petrezselymet a tejszínnel összekeverjük, megborsozzuk, ráöntjük a halra és 15-20 percig sütjük. Vajas burgonyával vagy párolt rizzsel adjuk, abból az edényből tálalva, forrón, amelyben megsült.
Harcsás halászlé
A hagymát apróra vágom, majd kb. 2.5 liter vízben felteszem főni. Mikor felforrt beleteszem a 3x3 centis kockákra vágott harcsafilét, a sót és a paprika felét, (ha erősen szeretjük, akkor a cseresznyepaprikát is. Kb 25-30 perces forralás után beleszórom a paprika másik felét és még vagy öt percig forralom.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!