Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Croissant almás-fahéjas töltelékkel
A sütőt melegítse elő.
A cukrot, fahéjat és az almadarabkákat keverje össze. A friss croissant tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használja, sütőpapírral együtt tekerje ki tepsire.
A perforálás mentén vágja el a tésztát, és az almás tölteléket tegye a háromszögekre.
A háromszögeket tekerje fel kifli formára, felvert tojással kenje meg, majd süsse aranysárgára.

Különleges ischli fánk
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, cukorral, a tojások sárgájával és egy fél narancs reszelt héjával. Fél cm vastagra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk és aranysárgára sütjük. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekavarjuk a cukrot és a barackízt és folyamatosan kavarva felfőzzük. Ha kihűlt, közé vegyítjük a lehéjazott, darált mandulát. Két-két kisült fánkot összeragasztunk ezzel a habbal. A tetejét bekenjük csokoládémázzal. Nagyon ízletes sütemény, ami sokáig eláll.
Diós holdacskák
A hat tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, az olvasztott csokoládéval, hozzáadjuk az őrölt diót, és végül a hat tojás kemény habbá vert fehérjét. Kikent, lisztezett tepsibe (hagyományos) megsütjük, és forrón bevonjuk a három összetevőből, csak kikevert mázzal.
Ha kezd száradni a bevonat, közepes pogácsaszaggatóval holdakat szaggatunk belőle.
Kacsa illatos narancsmártásban
A megtisztított kacsát pirítsuk meg kevés vajban, és sózzuk, borsozzuk meg. Pároljuk 10 percig, majd vegyük ki, és alaposan csurgassuk le a zsírját. Tegyük egy lábasba 3 dkg vajjal együtt, süssük kis lángon 40 percig, majd locsoljuk meg a brandyvel.
A mártáshoz készítsünk karamellt a cukorból az ecettel, öntsük bele a kacsa főzőlevét, a Grand Marnier-t, 2 narancs levét és reszelt héját, a mentát meg a reszelt gyömbért. Sűrítsük be lassú tűz fölött, pirítsuk meg a maradék narancsot a maradék vajban, és sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk a kacsát a naranccsal és a mártással.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!