Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Narancsos kacsa
A kacsát sóval, borssal bedörzsöljük, forró olajjal megöntözzük, fedõ alatt puhára pároljuk, majd forró sütõben pirosra sütjük.
Egy narancsot meghámozunk és a héját nagyon vékonyan felmetéljük. A cukrot egy kis lábaskában aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a megforrósított ecetet, a narancshéjat, két narancs levét, a bort és 5 percig lassan forraljuk. A lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd apránként felhígítjuk a narancsos mártással és felforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal, pezsgõvel.
A közben elkészült kacsa levérõl lemerjük a zsírt és a pecsenye levét is a mártásba öntjük.
A kacsát feldarabolva elrendezzük egy elõmelegített tálon. A negyedik narancsot hosszában ketté, majd 2-3 milliméter vastag szeletekre vágjuk. Ezekkel a szeletekkel és a meghámozott narancs szétszedett gerezdjeivel körülrakjuk a kacsát. A mártást külön csészében adjuk hozzá.
Pisztráng fóliában
Egy 30-40 dkg tisztított pisztrángot kívül és belül is töröljünk jó szárazra. Sózzuk, borsozzuk, és a hasüregébe tömjünk szeletelt citromot, petrezselyemlevelet, rozmarint,(frisset) chilipaprikát és egy kis teavajat. Egy alufólia lapot kenjünk meg olívaolajjal, a közepére helyezünk vékonyra szeletelt citromot és fokhagymát, majd erre rakjuk rá a halunkat és csomagoljuk jól be. 180 fokra előmelegített sütőben süssük húsz percig! Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy elkészült, szúrjuk meg a feje mögött egy vékony késsel. Ha könnyedén belemegy, akkor tálalhatjuk, főtt burgonyával, leveles salátával.
Diós papucs
Melegítse elő a sütőt.
A diót vagy mogyorót keverje össze a kristálycukorral, vaníliáscukorral, tejjel, fahéjjal és a mazsolával.
A tésztát sütőpapírral együtt tekerje ki, és helyezze a tepsibe, majd vágja 8 x 8 cm nagyságú négyzetekre. Széleit a felvert tojással kenje meg.
Egy kanál diótölteléket helyezzen a négyzetek közepére. A szemközti sarkokat hajtsa a közepére és egy fél dióval díszítse.
A diós papucsokat süsse aranysárgára, majd porcukorral megszórva tálalja.
Bécsi puncs
Főzzünk le egy liter jó erős fekete teát. Kanalazzunk bele bő két deci mézet. Öntsünk bele két deci erős, sötét rumot. Egy jól megmosott citromot és egy narancsot karikázzunk fel szép vékony, egyforma szeletekre, és adjuk hozzá a puncshoz, majd kapjon két fahéjrudat is. Melegítsük össze, és már ihatjuk is.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!