Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Mézeskalács
Melegítse fel a mézet és oldja fel benne a vajat.
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
Mossa meg a citromot és a narancsot és reszelje le a héját.
Adja a kihűlt mézhez a fűszereket és a többi hozzávalót is, gyúrja simára.
Fedje le frissentartó fóliával és hagyja állni a hűtőben pár órát.
Nyújtsa ki 2-3 mm vastagra a mézes tésztát és szaggassa ki különböző formákra.
Kenje meg a tetejüket tojássárgájával és díszítse magokkal, fűszerekkel.
Süsse aranybarnára.
Még melegen lyukassza ki a mézeskalácsokat, hogy később akasztót rakhasson rájuk.
A kihűlt mézeskalácsokat díszítheti cukrozott tojásfehérjehabbal.
Mazsolás narancssaláta
Áztassa be a mazsolát langyos vízbe 15 percre.
Szűrje le és szárítsa meg papírtörlőn.
Keverje ki az olajat az ecettel és a cukorral, sózza, borsozza meg.
Hámozza meg a narancsokat és szeletelje fél centis karikákra.
Rendezze el a narancsokat egy tálaló tálon.
Karikázza fel vékonyra a lilahagymát és szórja a narancsra.
Szórja a mazsolát a narancsra és locsolja meg az öntettel.
Tálalja azonnal a Pikáns mazsolás narancssalátát.
Croissant almás-fahéjas töltelékkel
A sütőt melegítse elő.
A cukrot, fahéjat és az almadarabkákat keverje össze. A friss croissant tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használja, sütőpapírral együtt tekerje ki tepsire.
A perforálás mentén vágja el a tésztát, és az almás tölteléket tegye a háromszögekre.
A háromszögeket tekerje fel kifli formára, felvert tojással kenje meg, majd süsse aranysárgára.

Lekváros sarok
1. A vajas leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegye elő a hűtőszekrényből, a sütőt 220°C-ra melegítse elő.
2. A vajas leveles tésztát egyenesen a tepsibe tekerje ki, és vágja kb. 8x8 cm nagyságú négyzetekre.
3. A tésztaszéleket kenje meg a felvert tojással. Egy kanál lekvárt helyezzen a tészta közepére.
4. A négyzeteket hajtsa átlósan félbe, és a széleit jól nyomkodja össze, végül a felvert tojással kenje meg.
5. Előmelgített sütőben kb. 12-15 percig süsse. Porcukorral megszórva tálalja.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!