Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Különleges ischli fánk
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, cukorral, a tojások sárgájával és egy fél narancs reszelt héjával. Fél cm vastagra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk és aranysárgára sütjük. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekavarjuk a cukrot és a barackízt és folyamatosan kavarva felfőzzük. Ha kihűlt, közé vegyítjük a lehéjazott, darált mandulát. Két-két kisült fánkot összeragasztunk ezzel a habbal. A tetejét bekenjük csokoládémázzal. Nagyon ízletes sütemény, ami sokáig eláll.
Croissant almás-fahéjas töltelékkel
A sütőt melegítse elő.
A cukrot, fahéjat és az almadarabkákat keverje össze. A friss croissant tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használja, sütőpapírral együtt tekerje ki tepsire.
A perforálás mentén vágja el a tésztát, és az almás tölteléket tegye a háromszögekre.
A háromszögeket tekerje fel kifli formára, felvert tojással kenje meg, majd süsse aranysárgára.

Grog konyakkal, tejszínnel
Készítsen feketetát, dobjon bele egy darabka fahéjat, pár szem szegfűszeget. Adja a teához a konyakot és a tejszínt, ízesítse cukorral. Forrón tálalja csészékbe.

Pozsonyi kifli máktöltelékkel
1. A töltelékhez a cukrot 7 evőkanál vízzel főzze fel, adja hozzá a mazsolát, szegfűszeget és a narancshéjat, és forralja fel, majd öntse a darált mákra, jól keverje össze, és tegye félre hűlni.
2. A friss bejgli tésztát 10 - 15 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőből, a sütőt melegítse elő 175 °C-ra (légkeveréses sütő esetén 160 °C-ra).
3. A tésztát sütőpapírral együtt tekerje ki tepsire, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval szúrjon ki belőle köröket.
4. A tésztakorongokra halmozzon 1 - 1 kanál máktölteléket, majd tekerje fel a tésztát, és formázzon kifliket.
5. A kifliket helyezze sütőpapírral bélelt tepsire, és kenje meg tojássárgájával, majd miután megszáradt, tojásfehérjével is.
6. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süsse szép aranybarnára.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!