Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Libamell vadasan
Tisztítsa meg és karikázza fel a vöröshagymát és a zöldségeket.
Tegye bele 1 liter vízbe a zöldségeket, sóval, borssal, borókabogyóval és főzze félpuhára.
Adja hozzá az ecetet.
Öntse a páclevet a húsra, hagyja állni a hűtőben 1-2 napig.
Vegye ki a húst a pácléből, tűzdelje meg szalonnával.
Süsse meg félig a sütőben, majd adja hozzá a zöldségeket és 1-2dl páclevet.
Lefedve párolja puhára, végül süsse zsírjára.
Vegye ki a húst és tartsa melegen.
Adja a zöldségekhez a lisztet, pirítsa meg, majd engedje fel a páclével.
Főzze 3-4 percig.
Pirítsa barnára a cukrot, higítsa fel vízzel és öntse a mártásba.
Adjon hozzá ízlés szerint mustárszószt és keverje bele a tejfölt.
Tálalja tésztával, vagy zsemlegombóccal.
Gesztenyés libasült
Pirítsuk meg zsiradék nélkül a feldarabolt libát, majd tegyük tepsibe. Szórjuk meg a hagymával, sózzuk, borsozzuk, és süssük 160 fokon másfél óráig. Hámozzuk meg a gesztenyét, főzzük meg, és húzzuk le a vékony héját is. Tegyük a liba mellé a csíkokra vágott szalonnával és a kakukkfűvel együtt. Süssük még egy óráig, a húsokat gyakran forgatva.
Alföldi toroskáposzta
Egy fazékban lerakok egy sor savanyú káposztát, erre egy sor karikára vágott hagymát, majd a kockákra vágott húst, megszórom paprikával, borssal, sóval. A rétegezést addig végzem, míg a hozzávalók tartanak. A tetejére káposzta kerüljön. Vizet nem öntök alá, hiszen a sózott hús levet enged. Közben nem kevergetem, csak rázogatom. Alacsony lángon (lángelosztó) kb 3 óra alatt lesz kész.
Bazsalikomos sült keszeg majonézzel
Az alaposan megtisztított keszegeket bedörzsöljük sóval, borssal, finomra vágott bazsalikommal. Paprikás lisztben megforgatjuk, és forró olajban ropogós pirosra sütjük. Tálaláskor burgonyakrokettet, salátát és majonézmártást kínálunk hozzá.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!