Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Szaloncukor
A cukrot feltesszük 1.5 dl vízzel főzni, 3 percig forraljuk, utána hozzáadjuk a tejport és a kakaóval fél percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Bedobjuk a diót és a rumot, majd folytonos keverés ellett a vajat. Mikor már sűrűsödik, kivajazott tepsibe öntjük, két napig hagyjuk száradni, majd kockára vágjuk. Három nappal karácsony előtt neki kell állni!

A kész cukrokat selyempapírba kell csomagolni, úgy hogy téglalapokat vágunk ki, két rövidebb szélét kirojtozzuk ollóval és a közepére tesszük a szaloncukor kockát és a becsomagolt drabot alul-felül megcsavarjuk. Aki szeretné színes alufóliába csavarhatja, de elegáns, ha csak a selyempapírban akasztjuk a fára.
Diós papucs
Melegítse elő a sütőt.
A diót vagy mogyorót keverje össze a kristálycukorral, vaníliáscukorral, tejjel, fahéjjal és a mazsolával.
A tésztát sütőpapírral együtt tekerje ki, és helyezze a tepsibe, majd vágja 8 x 8 cm nagyságú négyzetekre. Széleit a felvert tojással kenje meg.
Egy kanál diótölteléket helyezzen a négyzetek közepére. A szemközti sarkokat hajtsa a közepére és egy fél dióval díszítse.
A diós papucsokat süsse aranysárgára, majd porcukorral megszórva tálalja.
Különleges ischli fánk
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, cukorral, a tojások sárgájával és egy fél narancs reszelt héjával. Fél cm vastagra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk és aranysárgára sütjük. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekavarjuk a cukrot és a barackízt és folyamatosan kavarva felfőzzük. Ha kihűlt, közé vegyítjük a lehéjazott, darált mandulát. Két-két kisült fánkot összeragasztunk ezzel a habbal. A tetejét bekenjük csokoládémázzal. Nagyon ízletes sütemény, ami sokáig eláll.
Túrós batyu
A sütőt 170°C-ra melegítse elő.
Az összes összetevőt jól keverje össze.
A tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használja fel, és sütőpapírral együtt tekerje ki, helyezze a tepsibe majd vágja 11x11cm nagyságú négyzetekre. 1 evőkanál tölteléket helyezzen a négyzetek közepére.
A sarkokat hajtsa be középre, és a felvert tojással kenje meg.
Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig süsse, míg aranysárga nem lesz.
Ha kihűlt, porcukorral megszórva szervírozza.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!