Bejelentkezés

Havasi kifli

Értékelés:
Kedvelték:
Kedvelték
1

Hozzávalók

  • 30 dkg liba, 30 dkg vaj vagy margarin, 7 db tojássárgája, só, Töltelék:, 4 db tojásfehérje, 20 dkg dió, porcukor
Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítés

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk és másnapig hideg helyen tartjuk. Azután deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint kisebb vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Mindegyik négyzetbe egy kis tölteléket teszünk, kifli formájúra feltekerjük és kilisztezett tepsiben mérsékelt tűznél megsütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorba meghempergetjük. Igazán csak másnap ízletes.

További hasonló receptek

Fokhagymás pisztráng
A szobahőmérsékletű vajat elkeverem a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A halat megtisztítom, beirdalom, kívül-belül sózom. A vágatokba belekenem a fokhagymás vajat. A halakat egy tepsibe teszem, a maradék fokhagymás vajat a halak tetejére osztom. A forró sütőbe tolom és a vajjal időnként locsolgatva 25-30 percig sütöm.
Libamell vadasan
Tisztítsa meg és karikázza fel a vöröshagymát és a zöldségeket.
Tegye bele 1 liter vízbe a zöldségeket, sóval, borssal, borókabogyóval és főzze félpuhára.
Adja hozzá az ecetet.
Öntse a páclevet a húsra, hagyja állni a hűtőben 1-2 napig.
Vegye ki a húst a pácléből, tűzdelje meg szalonnával.
Süsse meg félig a sütőben, majd adja hozzá a zöldségeket és 1-2dl páclevet.
Lefedve párolja puhára, végül süsse zsírjára.
Vegye ki a húst és tartsa melegen.
Adja a zöldségekhez a lisztet, pirítsa meg, majd engedje fel a páclével.
Főzze 3-4 percig.
Pirítsa barnára a cukrot, higítsa fel vízzel és öntse a mártásba.
Adjon hozzá ízlés szerint mustárszószt és keverje bele a tejfölt.
Tálalja tésztával, vagy zsemlegombóccal.
Nutellás beigli
Tészta készítése:
A hideg tejben feloldjuk az élesztőt, a cukrot és a tojássárgáját. A többi anyagot egymással alaposan összemorzsoljuk, ha a tészta rögösre áll össze, a tejet két részletben hozzágyúrjuk. A készre gyúrt tészta akkor jó, ha nem túl kemény, de nem is ragacsosan lágy. A tésztát három részre osztjuk, gömbölyítjük, hűtőben letakarva pihentetjük.

Töltelék készítése:
A feltüntetett anyagokból képlékeny, nem túl lágy tölteléket keverünk.


Bejgli összeállítása:
A három tésztából egyenként, liszt nélkül téglalapokat nyújtunk. A 30 dkg tölteléket a tésztákra terítjük úgy, hogy a szélein ujjnyi tészta kilátsszon. A téglalapok rövidebbik oldalait visszahajtjuk, a hosszabbik oldalról pedig feltekerjük. 1 egész és 2 tojássárga elegyével vékonyan megkenjük a bejgliket, és száradni hagyjuk. A száraz tojásrétegre újabbat kenünk, majd langyos helyen, lassan (1-1,5 óráig) kelesztjük a tésztát.

Ha a tészta felületén egyenletes repedések keletkeztek először forró (220°C-os), majd ha szép barna kérge van kicsit lehűtött (200°C-os) sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.
Fahéjas-csokoládés linzer
A tésztát gyors mozdulatokkal kell összeállítani, majd fóliába téve hűtőbe tenni minimum egy órára. Utána vékonyra kinyújtani, kisszaggatni, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 5-6 perc alatt kisütni. Miután kihült, meg lehet kenni bármilyen főzött krémmel vagy lekvárral, vagy megszórni porcukorral. Néhány óra alatt megpuhul.

Hozzászólások

Itt hagyhat üzenetet a recept beküldőjének vagy véleményezheti a receptjét. A hozzászólások adminisztrátori jóváhagyás után kerülnek csak ki!

Hozzászólás elküldéséhez be kell jelentkezned!